26-10-11 | Ann Christin Mahrt

Flyt PowerPoint præsentationer til nye højder

Spar tid på PowerPoint præsentationer

Få professionelle til at sætte billeder på dine budskaber, så de står skarpt

Brug penge på at få designet en professionel præsentation, som taler til publikums sanser

Få hjælp til at visualisere dine budskaber

PowerPoint er og bliver aldrig et værktøj til at skrive manuskripter i, det fungere til gengæld rigtig godt som supplement til ens tale. En hjælp til at få publikum til at huske en historie gennem de billeder en taler viser i sin præsentation.

Det er ikke mærkeligt, at PowerPoint præsentationer har fået mærkatet kedelige. Kimen til dette er, at en taler ofte bruger PowerPoint præsentationen som huskenoter til sin tale, og ikke som et krydderi til sin tale. Pointen med PowerPoint præsentationen er, at koble de talte ord sammen med billeder, så publikum husker budskabet. PowerPoint præsentationer virker heller ikke efter hensigten, hvis taleren ikke har forberedt sig. Det tager tid at udarbejde en præsentation, som taler til hjerte og hjerne.

Ydermere, skal taleren være super skarp på budskabet og tænke publikum godt ind i præsentationen, samtidig med at emnet skal præsenteres på en struktureret og logisk måde. Hvis taleren er fokuseret på disse områder, vil sandsynligheden for at budskabet går rent ind blive større. Det er ikke nogen enkel opgave at designe en god PowerPoint præsentation, som klæber sig til publikums bevidsthed.

Mine erfaringer med PowerPoint er, at dem der sætter sig fast i min hukommelse, er de PowerPoint præsentationer som er visuelle. Billeder hjælper os med at huske historier, og gør at vi kan genfortælle dem til andre. Det er en metode virksomheder burde bruge i langt højere grad. Virksomheder ønsker, at vi husker deres budskab og kan fortælle det videre til venner, bekendte og kolleger.

Det bedste vi kan gøre, er at komme væk fra den traditionelle måde at lave præsentationer på. Både til gavn for publikum og taleren selv. Sig de ord der skal siges mundtligt, og suppler med billeder i din næste PowerPoint præsentation. Brug eksperterne til at hjælpe dig med at visualisere dine budskaber, på samme niveau, som du bruger eksperter til design af dit website, dine brochurer etc. Præsenter din virksomhed professionelt, også i PowerPoint.

KISS – Keep it simple stupid

Visualisering af budskaber i PowerPoint præsentationer

Visualisering af budskaber i en PowerPoint præsentation

Hvilke udfordringer har du med din PowerPoint præsentation?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *