22-08-13 | Christina Vasbo

Præsentation af Big Data

Til nogle fordrage kommer man ofte til at gabe kæberne af led, når en foredragsholder vil forklare tallene eller dataene bag en analyse, proces eller virksomheds regnskab.
Hvorfor? Fordi det bliver forklaret, som kolde facts. Der er ingen passion eller fortællinger.Det rører os ikke følelsesmæssigt.

Hans Rosling er en berømte Lektor og foredragsholder. I hans foredrag, har han kombinerer enorme mængder af offentlige data sammen med en stil som en Sportskommentator. Han fortæller en historien om verdens fortid, nutid og fremtid udvikling.

I begge videoer fortæller han på få minutter historien om verden i 200 lande over 200 år ved hjælp af 120.000 numre – på blot fire minutter. Han sætter levealder mod indkomst for hvert land siden 1810 Hans viser, hvordan den verden, vi lever i, er radikalt forskellig fra den verden de fleste af os tror vi lever i.
I de to video jeg har valgt at vise på bloggen, fortæller han om det sammen, men med passion og i Sportskommentator stil.

Brug Hans Roslings måde at præsentere på, som inspiration til at fortælle din historien bag data og brug din passion. God fornøjelse

Nr. 1 video bruger han en teknologi, som man kun tør drømme om.
Nr. 2 video har han brugt programmet Gapminder til at animere Big Data.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *