20-07-11 | Ann Christin Mahrt

Tips til din næste PowerPoint præsentation

I Powerpointdesign arbejder vi ud fra tre simple principper, når vi designer PowerPoint præsentationer og PowerPoint skabeloner eller PowerPoint templates for vores kunder.

1. Husk altid at behandle dit publikum som konge
2. Vær bevidst om at strukturere dit budskab så det bliver klart og tydeligt
3. Skær ind til benet

Det lyder nok banalt i dine ører, men vi oplever at virksomheder falder i den velkendte grøft, når de skal udarbejde deres PowerPoint præsentation – at tale om sig selv og ikke målrettet til publikum. Det er helt naturligt, for det er det vi er bedst til at tale om, os selv, og mest trygge ved. Det kræver noget mere at tale til et publikum, da man skal sætte sig ind i deres verden og de udfordringer de har behov for at få løst.

Kee it simple

Dernæst er det også svært at fatte sig i korthed. Vi kender alle sammen til ordsproget ”Keep it simple”, men at praktisere det i virkeligheden er straks værre. Ofte undskylder virksomheder sig med at deres produkt ikke kan fattes i korthed, da det er meget komplekst og kompliceret. Det har mange af os marketingfolk nok stødt på, og forsøgt os med ”Keep it simple” strategien. Med det resultat at blive mødt med argumentet, at det ikke dur med vores produkt, da det så vil blive opfattet simpelt og ikke så vigtigt. Så hellere lade det fremstå komplekst og kompliceret så ingen forstår hvad det er – er det at skabe værdi for publikum? Svaret er klart, nej, hvis dit publikum skal forstå budskabet skal der enkelhed til og kun et overordet budskab skal præsenteres, som publikum har en interesse i og kan se en værdi i.

Sidst men ikke mindst ender PowerPoint præsentationer ofte med at være fyldt til bristepunktet med information – bare vi nu ikke har glemt noget, lad os lige tilføje dette også… men den går ikke, da budskabet ender med at blive uklart og der mangler fokus. Så hold fast – skær ind til benet og fokuser på dit publikum. Er du i den situation at have for meget information, så vælg at udarbejde handouts i Word til dit publikum, så har de også fået noget med hjem.

Det lyder sikkert velkendt i dine øre, men det kræver sin mand eller kvinde at tænke på publikums behov. At visualisere ens budskab så det får værdi og sidst min ikke mindst skaber en reaktion hos publikum. Hvornår har du sidst set en god PowerPoint præsentation?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *